Personal

2014
2021
REKTORER

I september 2014 bjöd rektorerna på tårta. Det var just innan valet, när Lärarförbundet hade publicerat sin rankinglista över skolkommuner.

Året efter hade vi halkat ner rejält, plats 152, utan att vi märkte någon annan skillnad än att kriget i Syrien hade gjort att elevantalet hade ökat…

2016 klev vi upp till plats 53 och 2017 åkte vi uppåt ”som en raket”. Trea! Kommunalrådet intervjuas i riksmedia och Elisabeth Guthu av Ljusnan. Läs mer>>

2018 halkade vi ner till 35:e plats… trots en kommunal jättesatsning på upprustning av den slitna och omoderna högstadieskolan i Edsbyn.

2019 uppåt igen – 15:e plats och bäst i Hälsingland.

Detta är några av kriterierna i rankningen (texten är från mätningen 2020):

Skolan är en institution som ändras ganska långsamt. Alls inte i den snabba takt som Lärarförbundets rankning ger sken av.

* * *

Vår rektor heter Anders Liljemark. Konferenser, elev- och föräldraråd, det pedagogiska arbetet samt elevvården leds av honom. Kjell Hasselqvist har hand om ekonomin. Både Anders och Kjell ser till att skolan utvecklas enligt läroplanens riktlinjer:

image

Pedagoger

Anki, förskoleklassen, musik, Wictoria, år 1-2, Elisabeth 3-4, Helena, projektansvarig och år 5-6, Sofie och Linnéa, fritids, Lena, specialpedagog och Vickan, resurs överallt.

MAT & STÄD

Kristina ser till att vi får mat varje dag och Maria håller rent efter oss.

Maria
Kristina
SKOLMORMOR & SKOLMORFAR

Lotten är vår skolmormor.  Hon jobbade i Viksjöfors mellan 1973 och 2016. Nu hjälper hon till med projekten. Hon är också ansvarig (tillsammans med lärarna) för hemsidan.

Kalle Nilsson var tidigare vår skolmorfar. Han kom varje vecka på sin permobil och läste med eleverna. Ibland hade han med en liftande schackspelare/extramorfar. Såhär skrev Kalle på Facebook efter FN-dagen:

 ”Ännu en fin Måndag på Viksjöfors skolan hade jag vetat om vad som skulle hända idag hade jag inte ätit frukost vart bjuden på en massa gott från jordens alla möjliga hörn det var jättegott Tack Vickan och Helena Ehrstrand för inbjudan till denna fina frukost med en massa godsaker. Ni och era härliga barn förgyller mina Måndagar   ”

School Grandpa
School Grandma

artinedviksjofors av Viksjöfors Kulturpedagogiska Skola är licensierad under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell licens.Based on a work at http://artinedviksjofors.se/.Tillstånd utöver denna licens kan vara tillgängligt på http://artinedviksjofors.se/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *