Byaspex

Byaspex håller till i Viksjöfors renoverade gamla IOGT-lokal. Föreningen har funnits i ett trettiotal år och har satt upp många revyer. Revyprimadonnan Sofie Widarsson arbetar på fritids i Viksjöfors skola. I filmklippet nedan (från 2014) berättar Sofies dotter Hanna om verksamheten på Byaspex.

Skolan har haft tillgång till både lokalen och Sofie vid många skolföreställningar. Byaspex har också periodvis haft fritidsverksamhet för barn.

imageOnsdagen den 22 oktober 2014 planerade Sofie från Byaspex tillsammans med elever i fyran och Lotten. De mindre barnen har under samma period drama med Sofie. Läs mer>>

Till julfesten 2014 spelade vi in en samling kortare sketcher på engelska om julfirandet runt om i världen. Sketcherna filmades i olika miljöer, t.ex. I Byaspexlokalen.  Se hela filmen här!

TRAILER TILL JULFILM

Till julfesten 2015 satte Sofie upp en musikal på temat Allemansrätten och SOPOR. Många sånger från den musikalen har fastnat i våra huvuden 🙂 Bland annat de tvåstämmiga kompostmaskarnas sång. Här ett klipp från deras träning:

Vad är det för väsen i skogen? heter 2017 års jubileumsföreställning: 30 år sen skolan stod klar 1987! Här är en trailer från träningen (på engelska för e-ARTinED):

LÄS MER OM VIKSJÖFORS FÖRENINGAR:

1. Badföreningen
2.
3. Fiskeföreningen
4. Konstrundan
5. Viksjöfors IF
6. Viksjöfors OK
7. Viksjöforsbaletten
8. Vischans bygdeförening

TILLBAKA TILL VÅRA FUNDAMENT:

Creative Commons-licens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *