Föräldrar

Många föräldrar i Viksjöfors samarbetar för att göra skolan och byn till en plats att trivas på. Det senaste exemplet är nybildade Vischans Bygdeförening och dess inköp av den stora danspaviljongen vid skolan. Men det finns många andra aktiva FÖRENINGAR i byn!

Hösten 2014

När elevantalet i skolan för några år sen sjönk oroväckande mycket (detta var innan den stora flyktingvågen) ville de styrande i kommunen lägga ner Viksjöfors skola.

Då bildades snabbt en föräldragrupp som, tillsammans med lärarna och folk från föreningslivet, arbetade fram projektet Viksjöfors Kulturpedagogiska Skola.

Kommunstyrelsen tyckte att idéerna verkade lovande och skolan fick fortsätta med denna nya inriktning.

imageEn av de aktiva föräldrarna, Elisabet Guthu (som talar filmen nedan) bestämde sig under denna period för att börja studera till lärare 🙂

img_2343

Under utbildningen arbetade hon deltid som lärare i engelska i Viksjöfors skola och genomförde sin lärarutbildning på distans. Nu är hon klasslärare i 3-4:an!

En systerdotter till Elisabeth, ”Vickan”, Victoria Forsblom, gör nu samma sak; arbetar i skolan och utbildar sig samtidigt till förskollärare.

Föräldrarna är mycket engagerade i skolans verksamhet och vi har många föräldramöten.

Hösten 2016 ägnade trefyrans föräldrar en lördag åt att bygga en hinderbana, efter en ritning i fyrornas mattebok!

16 maj 2017

Här är en länk till Ovanåkers kommuns hemsida med viktig information till föräldrar i kommunen. Det finns mycket stöd och hjälp att få om man behöver! Se även vår sida om skolans elevvård.

VÅRA FUNDAMENT

We get by with a little help from our friends 🙂

Till BLOGGEN.
artinedviksjofors av Viksjöfors Kulturpedagogiska Skola är licensierad under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell licens.Based on a work at http://artinedviksjofors.se/.Tillstånd utöver denna licens kan vara tillgängligt på http://artinedviksjofors.se/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *