Personal

REKTORER

I september 2014 bjöd rektorerna på tårta. Det var just innan valet, när Lärarförbundet hade publicerat sin rankinglista över skolkommuner.

Året efter hade vi halkat ner rejält, utan att vi märkte någon annan skillnad än att kriget i Syrien hade gjort att elevantalet hade ökat…

2017 åkte vi uppåt ”som en raket”. Kommunalrådet intervjuas i riksmedia och Elisabeth Guthu av Ljusnan. Läs mer>>

2018 halkade vi ner till en 35:e plats… trots en kommunal jättesatsning på upprustning av den slitna och omoderna högstadieskolan i Edsbyn.

Skolan är en institution som ändras ganska långsamt. Alls inte i den snabba takt som Lärarförbundets rankning ger sken av.

* * *

Vår rektor heter Anders Liljemark. Konferenser, elev- och föräldraråd, det pedagogiska arbetet samt elevvården leds av honom. Kjell Hasselqvist har hand om ekonomin. Både Anders och Kjell ser till att skolan utvecklas enligt läroplanens riktlinjer:

image

LÄRARE & LÄRARASSISTENTER

Anki, förskoleklassen, musik, Wictoria, år 1-2, Helena, projekt och resurs, Elisabeth 3-4, Sofie, fritids, Linnéa, fritids,  Cia, specialpedagog, Vickan, 3-4 m.m., Abdellah, arabiska, tigrinja 3-4, Micke, idrott m.m. och Elin, 5-6

SCHACK & MUSIK

Anki, Lea & Sofie
Competition

Mats spelar schack med eleverna på fredagarna och Lea spelar på klarinett eller flöjt.

MAT & STÄD

Kristina

Kristina ser till att vi får mat varje dag och
Jenny håller rent efter oss.

 

SKOLMORMOR och SKOLMORFAR

Lotten är vår skolmormor.  Hon jobbade i Viksjöfors mellan 1973 och 2016. Nu hjälper hon till med projekten E-ARTinED och MultiLib. Hon är också ansvarig (tillsammans med lärarna) för hemsidan.

Kalle Nilsson är vår skolmorfar. Han kommer varje vecka på sin permobil och läser med eleverna. Ibland har han med en liftande schackspelare/extramorfar. Såhär skrev Kalle på Facebook efter FN-dagen:

 ”Ännu en fin Måndag på Viksjöfors skolan hade jag vetat om vad som skulle hända idag hade jag inte ätit frukost vart bjuden på en massa gott från jordens alla möjliga hörn det var jättegott Tack Vickan och Helena Ehrstrand för inbjudan till denna fina frukost med en massa godsaker. Ni och era härliga barn förgyller mina Måndagar   ”

School Grandpa
School Grandma

artinedviksjofors av Viksjöfors Kulturpedagogiska Skola är licensierad under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell licens.Based on a work at http://artinedviksjofors.se/.Tillstånd utöver denna licens kan vara tillgängligt på http://artinedviksjofors.se/.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *